Наш дипломат обясни какво условие трябва да изпълни България, за да

...
Наш дипломат обясни какво условие трябва да изпълни България, за да
Коментари Харесай

Надежда Нейнски обясни как България може да влезе в Шенген

Наш дипломат обясни какво изискване би трябвало да извърши България, с цел да влезе в Шенген. 

България би трябвало да има геополитическо болшинство с доста ясно лице и доста явен дневен ред. Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски пред БиТиВи.

Тя изясни, че е важно коалицията, която ще се очертае сред Политическа партия и ДБ какъв небосвод ще има и в каква конкретика ще е. Избирателите са много изтощени от непрекъснатите политически поръчки, които не водят до действителни политически резултати. Всеки един би трябвало да знае какво се цели с това обединяване, настоя Нейнски.

По думите ѝ заявки и закани в политиката постоянно е имало, но е значимо каква е конкретиката. Когато една коалиция приказва за промени, би трябвало да изясни къде ще се ориентирани, както и по значими геостратегически въпроси в това число, акцентира Нейнски. Важно е по какъв начин партиите ще се дефинират по геополитическите политики и дневният ред на Европа, сподели тя.

За пътя на България в Шенген, Нейнски разяснява, че от нас зависи да убедим сътрудниците си в Европейски Съюз в това, че България пази границите си и може да бъде част от европейската сигурност. Най-важното изискване е България да има постоянно държавно управление, подкрепено от геополитическо болшинство. За нас е значимо да достигнем до това равнище на политическо доверие, на база, на което всички страни да вземат тяхното единомислещо решение да ни одобряват в Шенген, акцентира някогашният външен министър.

Европейски Съюз не е учителка, която ни санкционира в ъгъла, че не сме си написали домашното, а се стреми да ни помогне да осъществим това, което е проблематично за нас, сподели тя.

Нейнски уточни, че в Българска социалистическа партия нищо ново не е научено, тъй като социалистите отхвърлят да се развиват и да се трансформират. За нея е забавно да разбере каква друга оценка би могла да има Българска социалистическа партия по отношение на Гладомора в Украйна, където са починали толкоз доста хора, написа.

По отношение на предстоящите чествания на годишнината от рождението на Гоце Делчев в Република Северна Македония, Нейнски уточни, че провокации постоянно ще има. Премахването на езика на омразата е значимото и належащо изискване, с цел да може РСМ да стартира договаряния за влизане в Европейски Съюз, безапелационна бе тя. Вписването на българите в Конституцията на РСМ не предстои на подозрение и това е значима стъпка напред.

Нейнски вижда въздействие на всички тези, които не желаят РСМ да стане част от Европейски Съюз.

Във връзка с войната в Украйна, Нейнски уточни, че е мъчно да се каже по какъв начин ще се развие обстановката в Украйна. Най-лошият сюжет е тази война да се трансформира в замразен спор, предизвести тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР